16 Mart 2021 Salı

Pencere Tipi ve Çatı Tipi Klimalar

 


Pencere tipi klimalar genel olarak bir pencereye monte edilme şartı olmaksızın oda duvarlarını delerek de monte edilebilmektedir. Bu tip klima sistemlerinde herhangi bir dış ünite bulunmazken; iç ünitelerinin arka yüzeyleri dışarı bakacak şekilde bir monte işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede de hava sirkülasyonunun daha verimli olması sağlanabilmektedir. Bu tip klimalar daha hızlı ve kolay bir şekilde sıcak ve soğuk hava dengesini sağlamakta bununla beraber de iklimlendirme işlemini daha üst düzey bir şekilde yapabilmektedir. Su direnajı için ise herhangi bir dış üniteye ihtiyaç duymamaktadır. İyi bir konuma montajı sağlanırsa oldukça geniş bir alanı soğutma işlevini karşılayabilmektedir. Vrf klima sistemleri ile bu konuda aynı şekilde çalışmaktadır.

Çatı Tipi Paket Klimalar

Çatı katına inşa edilerek, bütün binaya yayılma özelliği de göstermektedirler. Çatıda bulunan bir sistem olduğundan dolayı da hırsızlığa davetiye çıkarması söz konusu bile olmamaktadır. Atıl bir mekanda bulunmasından dolayı çok fazla toz büyük sıkıntılar yaratmamaktadır. Bu sayede de herhangi bir görüntü kirliliği de yaratmaz.

Portatif Klimalar

Sabit bir yerde durma zorunluluğu bulunmayan bu klima tipleri, istenilen alana rahatlıkla taşınabilmektedir. Merkezi klima sistemleri içerisinde yer almayan bu klima, esnekliği sayesinde tercih edilir. Bu tip klimalarda yer değiştirme özelliği bulunduğundan dolayı küçük bir yapıya sahiptirler. Bu nedenle de performans düşüklüğü yaşanabilmektedir. Portatif klimalar kullanım açısından çok fazla önerilmese de kullanımı basit klimalar olarak görülmektedir. Herhangi bir sakınca ya da etki yaratmamaktadır. Ayrıca portatif tip klimaların bir diğer özelliği ise enerji konusunda oldukça az tüketim sağlayarak tasarruf elde etmesi konusudur. Özellikle Daikin vrv markası bu konuda fazlası ile tercih edilir.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...