17 Mart 2021 Çarşamba

Yangın Söndürme Sistemleri

 


Yangın söndürme sistemleri yapı ve işletmelerde bulunası gereken en önemli sistemler arasında yer almaktadır. Yangın tesisatı olmayan işletme ve kuruluşlarda yapılan araştırmalarda yaşanan acil durumlarda çok büyük maddi kayıplar ve can kayıpları meydana gelebilmektedir. Bu neden ile yangın söndürme sistemleri çok önemli olmaktadır. Yangın söndürme sistemleri uygulamaları yapılmadan önce mühendislik firmaları tarafından çalışma yapılacak alan üzerinde araştırma ve planlama yapılması gerekmektedir. Bunun temel nedeni ise birçok farklı yangın söndürme sisteminin bulunabilmesidir. Yangın söndürme sistemlerinin belirli standartlara uygun olarak tasarlanması ve uygulanması gerekmektedir. Bu neden ile yangın söndürme sistemleri tercih edilirken uygulamanın yapılacağı işletme ya da kurum mühendisler tarafından incelenerek işletme ya da kuruluşa uygun olan yangın söndürme sistemleri tercih edilmeli ve uygulanmalıdır.

Yangın Söndürme Sistemlerinin Avantajları

Yangın söndürme sistemleri işletme ve kuruluşlarda oluşabilecek ani acil durum senaryolarında can ve mal kaybı yaşanmaması ya da bu faktörlerin minimum seviyede tutulabilmesi için çok önemli bir faktör olmaktadır. Bu neden ile yangın söndürme sistemleri bulunan işletme ya da kurumların birçok avantajı bulunabilmektedir. Bu avantajlar genel olarak şu şekilde yer almaktadır.

·        Duman sensörleri sayesinde yangından önce alarm mekanizması harekete geçerek yangından önce yapı içerisinde yer alan kişiler uyarılabilmektedir.

·        Yangın anında sistemler harekete geçerek yangına zamanında müdahale edilebilmektedir.

·        Yangın kontrol altına alınarak can ve mal kaybını minimuma indirebilir ve yetkililerin yaşanan olaya çok daha kolay bir şekilde müdahale edebilmesini sağlayabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...