18 Şubat 2021 Perşembe

Eczane Tabelasının Önemi

 


Tabela hazırlanma sürecinde eczane tabelası için belirli kısıtlamalar olmaktadır. Boyutu, rengi, simgesi gibi alanlarda belirli kurallar üzerinden hazırlanmaktadır. Belirli kısıtlamalar ile birlikte bu kısıtlama bir önem doğurmaktadır. Bu önem, tüm insanlar tarafından kolay öğrenme ve seçme yeteneğini kullanarak bir eczaneyi çabuk fark edebilmesini sağlamaktadır. Reklam kısıtlamasından kaynaklanan sebeplerden ötürü belirli standartlar içinde olan eczane tabelaları acil yardıma ihtiyacı olan birisi tarafından hızlıca fark edilebilmektedir. Tabela kısıtlamasına örnek verilebilecek olan bir diğer meslek grubu ise avukat tabelası olmaktadır. Bu meslek grupları insanlar için önem yer etmesinden dolayı çabuk fark edilebilmeleri mümkün ve rekabet duygusu ile reklam yapmaları veya rengarenk bir tasarım sunmaları yasak olmaktadır.

Eczane Tabelası için Öneriler

Beyaz plan üzerine yazılan kırmızı ve siyah yazı seçeneği eczane tabelalarında geçerli olmaktadır. Kırmızı plan üzerine yazılan beyaz yazı geçerli olanlar arasında yer almaktadır. Fakat serbest olan siyah rengi ana plan rengi olarak kullanılmamaktadır. Bu duruma izin verilmemektedir. Kısa ve akılda kalıcı isimler tercih edilmesi insanlar tarafından hatırlanmasına imkân sağlamaktadır. Nöbetçi olunan günler ve akşam saatleri karanlığı için E harfi şeklinde olan ışıklı bir tabela tercih kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra pleksi tabela türü oldukça tercih edilmektedir. Ana tabela kullanımı içinde ışık tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra yazı fontu günümüzde organik ve serifsiz hatlarda tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...