16 Şubat 2021 Salı

Akor Çeşitleri

 


Akor dediğimiz şeyler en az üç sesin bir arada aynı anda tınlamasıyla oluşan ses toplulukları ve ses birlikleri bütünüdür. Akorlar yalnızca üç sesli de değil üçten fazla sesi de içinde barındırır. Çok sesli enstrümanlarda buna en iyi örnektir.  Akor basmak mümkündür. Gitar çalmaya başlayanlar veya başlayacaklar için ukulele akorları en önemli noktalardan birini taşır. Özellikle hep birlikte bir şeyler söylenecekse veya çalınacaksa burada gitar akoru bilmek oldukça işinize yarayacak ve işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Bir enstrümana, vokale eşlik edileceği zaman akorların hem yazılışını hem harf olarak evrensel simgelerini bilip tanımanız, nasıl basıldığını bilmeniz ve çalabilmeniz sizin için kesinlikle önemli adımın tamamlanmış olduğunu da gösterir.

Gitar Akorlarıyla İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akorları basarken kalıp olarak basmanız daha iyi olacaktır. Tüm parmaklarınızı gitar klavyesine aynı anda basmalısınız. Akorları basarken parmak uçlarımız klavyeye dik basmalıdır. Akorları basarken başparmağınızı aşırı derece kasmadan baslamlısınız. Bu çok çabuk yorulmanıza ve parmaklarımızın ağrıyıp kasılmasına neden olacaktır. Başparmağın amacı sadece basit şekilde gitarı dengede tutmak içindir. Akorları çalarken önce hepsine aynı anda vurmadan tek tek tüm telleri çalıp sesler doğru mu kontrol ederek çalışmalısınız. Bileğimizi önde tutmak akorları basmayı ve çalmayı kolaylaştırır. Bu yüzden bilerek önde olmalı ve gitarın sapını da ne çok eğmeli ne de yere paralel tutmamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...