14 Mart 2023 Salı

Hemşire Forması Nedir?

 


Hemşire forması, sağlık sektöründe görevli olan tüm kadın ya da erkek çalışanların giymesi gereken mesleki bir kıyafet türüdür. Bu kıyafetlerin kaliteli kumaşlardan dikilmesi ve kullanım süresinin uzun yıllar boyunca devam etmesi oldukça önemlidir. Bu özelliklere ek olarak hemşire formaları, kişiyi sağlık açısından da muhafaza altına alır. Oldukça yoğun bir çalışma alanında bulunan sağlık görevlilerinin bu forma içerisinde rahat etmesi gerekmektedir. Terletmeyen ve kolay yıkanılabilen bu kumaş türlerinin pamuktan imal edilmesi, kişiye çalışma alanında daha özgür ve konforlu hissiyat sunar.

Farklı renklerde yapılabilen hemşire formaları, çalışılan alanlara göre değişiklik gösterir. Örneğin beyaz renk hemşire formaları daha yaygın bir şekilde kullanılırken, yeşil renkte olan  mesleki formaları genel cerrahlar ve ameliyathane hemşireleri tercih etmektedir.

Pamuktan Üretilen Formaların Özellikleri

Terycoton hemşire forması olarak da adlandırılan bu ürünler, pamuk ve polyester karışımından üretilmektedir.  Özellikle de sağlık çalışanları için üretilen bu kumaş türü son derece dayanıklı ve kullanışlıdır. Hafif bir yapıya sahip olan bu kumaş türü, kişiye ağırlık vermez ve rahat bir çalışma alanı sunar. Aynı zamanda çok kolay bir şekilde temizlenebilen bu kumaşları uzun süre boyunca yıpranmadan kullanabilirsiniz. Hava geçirgen özelliği de bulunan bu kumaş türü, kırışmaz ve kişiyi terletmez.  % 60 pamuk & 40 polyester içeren bu kumaş türü başta sağlık sektörü olmakla birlikte farklı birçok alanda iş önlüğü olarak da tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...