28 Şubat 2021 Pazar

Trafik Sigortası Ölüm ve Yaralanma Durumunda Tazminat Öder mi?

 


Bir trafik kazası sonrasında oluşan hasar ve kusur oranına göre ödenen bu sigorta ürününde  araç sahipleri karşı tarafın vereceği zararlara karşı teminat altına alınmaktadır. Bununla beraber kaza avukatı ve trafik sigortası sadece araç hasarlarına karşı güvence sağlamaz, aynı zamanda kaza sonucunda ölüm veya yaralanma olması durumunda da yine kusur oranına göre tazminat ödemektedir. Trafik sigortasından ölüm ve yaralanma tazminatı almak için mevzuatı bilmek gerekmektedir. Bu mevzuatta trafik kazası sigorta tazminatı alma şartlarını düzenliyor. Zorunlu trafik sigortaları kaza tazminatı hesapla gibi durumlarda kişileri maddi zararlar teminatı, sağlık giderleri teminatı, sürekli sakatlık teminatı, destekten yoksun kalma teminatı olmak üzere dört ana başlık altında toplanan konularda teminat altına alıyor. Kaza tazminatı ile maddi zararlar teminatı konusunda hemen her araç sahibi az çok bilgi sahibiyken, yaralanmalı ve ölümlü kazalarda ortaya çıkan tazminat hakkı konusunda birçok sürücünün yeterli bilgiye sahip olmadığı görülüyor.

Trafik Sigortası Kapsamına Manevi Tazminat da Girer Mi?

Manevi tazminat trafik sigortası kapsamına girmemektedir. Bununla birlikte de hak sahipleri ile maddi tazminat davası ile birlikte manevi tazminat davası da açabilmektedirler. Bu davalar da sigorta şirketinden alakasız zarar gören kişiler ve kazaya sebep olan kişiler, kurumlar arasında olabilmektedir. Bböyle bir dava açıldığı zaman aşımı kurallarına dikkat edilmesi de gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...