27 Şubat 2021 Cumartesi

İlahi Nedir?

 


İlahi Allah’ı övmek adına ve Allaha dua ederek en büyük aşkın Allaha olan aşk olduğunu belirtmek için söylenen makam ile okunan nazım şekli olmaktadır.  İlahilerin sözleri ve okuma şekli ilahiyi yazan kişiye göre farklılık gösterebilmektedir. Bu neden ile birçok ilahi sanatçısı bulunabilmektedir. İlahilerin ilahi dinleyen kişiyi dinlendirme özelliği bulunabilmektedir. Bu durum kişinin hangi ilahi türünü hangi sanatçının ilahiyi nasıl okuduğuna bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.  Bir çok ayin çeşidi bulunabilmektedir. Bu ilahi çeşitlerine verilen genel isimler Ayin, Tapuğ, Durak, Cumhur, Nefes, Deme şeklinde olmaktadır. En güzel ilahiler kişinin kendi hoşuna giden ilahiler olmaktadır. İlahiler genellikle yetişkinler için olmaktadır. Fakat çocuk ilahileri de bulunabilmektedir.

İlahi Dinleme Seçenekleri Nelerdir?

İlahi dinle seçenekleri internet üzerinde ilahiler konusunda en çok aratılan terimler arasında yer almaktadır. İlahi dinlemek için birçok çeşitli kaynak bulunabilmektedir. Bu kaynaklara örnek olarak internet platformları radyolar gibi birçok örnek verilebilmektedir. Her kaynakta yayınlanan ilahi çeşidi farklılık gösterebilmektedir. Bunun nedeni ise ilahi çeşitlerinin yazılış ve okunuş şekillerinin farklı olmasıdır. Kişi hangi tarzda ilahi dinlemeyi seviyor o ilahi dinleme kaynağına yönelmeli ve o kaynak üzerinden İlahi dinlemelidir. İlahiler insanın ruhani olarak dinlenmesini ve Allaha olan sevgisini sözler yardımı dışarı vurmasını sağlayabilmektedir. Böylece kişi inancına karşı olan duygu ve düşüncelerini ilahiler aracılığı ile ifade edebilmektedir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...