21 Şubat 2021 Pazar

Test Çözümü Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 


Test çözümleri öğrencilerin öğrendikleri bilgeli aktarabilecekleri en pratik yöntemler arasında yer almaktadır. Her ders ve her konu hakkında farklı testler bulunabilmektedir. Her sınıf grubundaki öğrencilerin çözebileceği zorluk seviyesi farklı olduğu için yaş grubu ve öğrencinin bulunduğu sınıf grubu seviyesinde testler tercih edilmelidir. Bu yüzden öğrencinin yaş grubu dışındaki testler öğrenciye zor gelebilmektedir. İlkokul grubundaki öğrenciler ağırlıklı olarak 3. Sınıf test sorularını çözmeye yönelik çalışmalarda bulunmaktadırlar. 3. Sınıf testlerinin en çok tercih edilme nedenlerinden bir tanesi ise ilkokul sınıflarının görmüş olduğu tüm ders konularını içerisinde barındırması olmasıdır.

Öğrenciler Test Alırken Nelere Dikkat Etmelidir?

Öğrenciler test alırken çözmek istedikleri konulara yoğunlaşarak alacakları testleri belirlemelilerdir. Bunun nedeni ise her konu da farklı testlerin bulunmasıdır. Her sınıf grubunun kendi konuları bulunmaktadır. 5.sınıf test konuları üst sınıfların test konularına göre çok daha kolay olabilmektedir. Bu neden ile öğrencilerin bulundukları sınıf grubundaki seviyeleri tercih etmeleri önerilmektedir.

Beşinci sınıf öğrencilerin bir üst sınıfa geçtiklerinde çözmeleri gereken test grubu 6. Sınıf test grubu olmaktadır. Çünkü geçmiş sınıfın konuları çok daha kolay olmaktadır. Fakat test konularının pekiştirilmesi için geçmiş yılların da testlerinin çözülmesi öğrencilerin geçmiş yıllarda öğrenmiş oldukları bilgileri unutmadan yeni sınıfa çok daha kolay hazırlanabilmelerini sağlayabilmektedir. Böylece çok daha kolay ve istikrarlı bir şekilde başarı sağlayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...