25 Şubat 2021 Perşembe

Ofis Dizaynında Tablo Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 


Tablolar insan psikolojisi üzerinde olumlu bir etki oluşturabilmektedir. Bunun nedeni ise tablolarında bir görsel iletişim unsuru olmasıdır. Bu neden ile çalışma ortamlarında kullanılan tabloların olumlu ya da olumsuz olmaları çok önemli bir faktör olmaktadır. Tabloların da çeşitleri bulunmaktadır. Kanvas tablolar, soyut tablolar, modern tablolar tablo çeşitlerinden bazıları olmaktadır. Ofis ortamlarında genellikle kanvas tablo tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise kanvas tablo çeşitlerinde genellikle net görseller kullanılmaktadır.

Sanata yönelik çalışmaların yapıldığı grafik tasarım ofisleri, reklam ajansları gibi yaratıcılık gerektiren ofis ortamlarında ise genellikle soyut tablolar tercih edilmektedir. Çünkü soyut tablo çeşidinde sanatsal düşünceler ön plana çıkarılmaktadır.

Tablo Çeşitlerinin Ofis Ortamındaki Etkileri Nelerdir?

Tabloların ofis ortamındaki etkileri çok büyük olmaktadır. Bunun nedeni ise insanların motivasyon kaynaklarına ihtiyaç duymalarıdır. Sade ve sıkıcı olan ofis ortamlarında çalışanların düşük enerji ve motivasyon ile çalıştıkları gözlemlenebilmektedir. Fakat Tablolar iletişim araçları oldukları için ofis ortamına yerleştirilen dekoratif tablolar insanları daha enerjik ve daha fazla motive ettiği için insanlar üzerinde olumlu bir enerji oluşturmaktadır.

Ofis ortamlarında renkli tonlarda ve net tablolar tercih edilmelidir. Çünkü açık renk tonları ve net olan cisim görselleri insan psikolojisinin olumlu etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Böylece insanların daha verimli bir şekilde çalışarak kendilerini işlerine odaklamaları mümkün olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...