25 Şubat 2021 Perşembe

7. Sınıf Ders Çalışma Planı Nasıl Yapılmalıdır

 


Öğrencilerimiz için başarı yakalamak ve ders çalışmayı sağlamak adına ders çalışma programları hazırlarlar. Fakat bu planlara sadık kalmak bazen öğrencilerimiz için zor olabilmektedir. Fakat iyi bir plan nasıl olmalı nasıl yapılmalı ne kadar süre ara verilmeli gün içinde kaç saat çalışmalıdırlar bu soru akıl karıştırabilir. Alanında uzman olan kişilerin görüşleri alınarak yapılmış araştırmalar üzerinde 7. Sınıfların nasıl bir şekilde ders çalışma programı hazırlayacağına da söyleyelim. Her ne kadar geçiş dönemi olsa da öğrenciler için 7. Sınıf önemli bir zamandır. Özellikle 7. Sınıf fen test kısmında eğlenceli ve akıcı zaman geçirmek isteyenler önce akıllıca planlanmış ders programı hazırlamalıdır.

7. Sınıf Türkçe test kitaplarında ise yazılar daha uzun olacağı için eğlenceli ve verimli olmaları durumunda resimli kitaplara başvurmanız önerilmektedir.

Nelere Dikkat Etmeliyiz

Okuldan geldiğiniz zaman önce dinlenmelisiniz. Hemen ders çalışmamalı ve mutlaka kendinize en az 30-40 dakika ayırmalısınız. Diğer dikkat etmeniz gereken hususlar arasında her gün aynı saatler içerisinde ders çalışmaya oturmalısınız. Cumartesi ile Pazar günleri bu saatler farklılık gösterebilir.  Örneğin 7. Sınıf din test kitaplarından biraz, Türkçe test kitaplarından daha fazla çalışabilirsiniz. Bir gün bile aksatırsanız ertesi gün hemen eski düzeninize dönmeniz tavsiye edilmektedir. Çalışmalarınız ise en fazla 45-50 dakika sürmelidir. Bu süreden sonra 10-15 dakikalık ara vermek sizin faydanız açısından iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...