2 Mart 2023 Perşembe

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

 


Poliçe sahibi olan kişilere özel sağlık sigortası birçok avantaj sağlıyor. Sağlık sigortasına sahip birçok kişi sayısız hizmetten yararlanabiliyor. Bunlardan bir kısmı ise şunlardır; kişi ve hastalar istediği doktordan sağlık hizmeti alabilir. Aynı zamanda sağlık sigortası sayesinde maddi açıdan da avantajları bulunuyor. Sadece yurt içinde değil aynı zaman da yurt dışında da tedavi olmak mümkündür. Sağlık sigortası için 18 ile 65 yaş arasında olunması gerekir. 18 yaşından küçük olan çocuklar kendi ebeveynlerinin sigortasından yararlanmaları mümkündür.

 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Sağlık kaybedilmeden değerini anlamak oldukça zordur. Her an hangi hastalıkla karşı karşıya kalınacağı bilinemez. Bunun için de en iyi önlemlerden biri de sağlık sigortasıdır. Sağlık sigortası, meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorunu karşısında devreye girer. Sağlık sigortası, SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerden hiçbir ücret ödemeden, muayene ve tahlil giderlerini karşılar. Diyaliz, yatak tedavi, oda refakatçı, tahlil ve tetkikler gibi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsayan teminatlar genişletilebilir.

Özel Sağlık Sigortası Faydaları

Teminat ve limitler sigorta acentelerine göre farklılık gösterir. Sağlık sigortası sadece özel hastanelerde geçerli olan bir sigorta türüdür. Devlet hastanelerinde geçerli değildir. Özel hastanelerde ise geçerli olması için gerekli şartlar bulunuyor. Bu şartlar özel hastaneden hastaneye değişiklik gösteren bir durumdur. Ücretsiz muayene ve tahlillerden yararlanmak için sağlık sigortasına sahip olunmalıdır. Aksi takdirde tüm bu imkânlardan yararlanmak mümkün değildir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...