18 Haziran 2022 Cumartesi

Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Kilo Verdirir?

 


Mide küçültme ameliyatı, son dönemlerin en fazla yapılan operasyonları arasında yer alıyor. Bu kadar fazla uygulanıyor olmasının öncelikli nedeni artan obezite ve yeme bozuklukları olarak dikkat çekiyor. Peki ama tüp mide ameliyatını bu kadar farklı yapan şey nedir? Gerçekten söylendiği gibi kilo vermeyi sağlıyor mu? Bu sorunun cevabını sizin için araştırdık .

Şişmanlık Cerrahisine Duyulan İhtiyaç

Teknoloji bağımlılığının artması, katkılı gıdaların fazlaca tüketilmeye başlanması hızlı bir şekilde obezitenin oluşmasına neden oluyor. Bu şekilde giderse 2030 yılı itibariyle sokakta gördüğümüz her iki kişiden birinin obez, her üç kişiden ikisinin ise tehlike altında olduğu ön görülmektedir. Peki ama tüp mide ameliyatı nasıl kilo verdirir?

Öncelikle bu sorunun cevabının estetik kaygı ile yapılmadığını ve yalnızca ihtiyacınız olması durumunda hekim kararı ile yapıldığının altını çizmiş olalım.

Tüp mide ameliyatı esnasında midenin beş parçasından dördü kesilip çıkarılır. Adından da anlaşılacağı üzere mide bir tüp formuna sokulur ve kişi bu mide ile yaşamaya devam eder. Herhangi bir sorunu olmayan bu yöntem ile uzun yıllar boyunca sağlıkla yaşamak mümkündür.

Sonraki aşamada dolu bir Pazar poşeti görünümünden muz görünümüne evrilen midenin hacmi doğal olarak küçülme yapacaktır. Bu küçülme sonrasında ise artık doymak istediğiniz de daha az gıda tüketmeniz yeterli olur. Bu ameliyat otomatik tokluk hissinin oluşmasına neden olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...