29 Haziran 2022 Çarşamba

Çiçeksi Parfümler Hakkında Bilgi

 


Bildiğiniz üzere dünya üzerindeki tüm kokuları 4 farklı ailede incelememiz mümkün olmaktadır. Hiç şüphesiz bunları; çiçeksi, oryantal, odunsu ve ferah kokular olarak 4 türe ayırabiliriz. Her türün birden fazla alt ailesi bulunmaktadır. Aslında dünya üzerinde parfüm sayısının bu kadar fazla olmasının sebebi de bu ailelerinde kendi aralarında aroma bakımından bölünmesine borçlu olduğunu söylemek yerinde bir karar olacaktır. Şimdi sizin için çiçeksi kokuları ve alt ailelerini inceleyeceğiz.

Çiçeksi Kokular Hakkında

Genellikle çiçeksi kokular kadınlar için kullanılır, yalnız uygun yoğunlukta çiçek aromaları efsane erkek parfümlerinin ortaya çıkmasına da neden olmuştur. Hiç şüphesiz bu konudaki en dikkat çekici kadın parfümlerden bir tanesi de coco mademoiselle parfüm olarka ön plana çıkar.

Bu parfümü şaşırtıcı yapan en önemli özelliği ise oryantal kokuları çiçeksi kokular ile birleştirmeyi başarabilmesidir. Bu tarz kokulara ulaşmak sanıldığından çok daha zor olmaktadır. Bu sebeple karma özelliğe sahip kokuların iyi araştırılması da bu bakımdan önem taşır.

Peki ama çiçeksi kokuların diğer özellikleri nelerdir?

Genel olarak çiçeksi kokular; meyveli, çiçekli, yumuşak, florya oryantal kokular olmak üzere dört aileye ayrılır. Günümüzde en fazla kullanılan çiçeksi parfüm aromaları; güller, zambaklar, portakal içekleri ve yaseminlerdir. Bunun dışında baharat çiçekleri de üst düzey kalitede parfümlerde sık tercih edilebilir. Bu kokular yazlık dönemlerde daha fazla ön plana çıkarlar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...