21 Mayıs 2022 Cumartesi

Ovulasyon Testi

 


Gebe kalınmak için somut adımlar atılması maksadıyla yapılan eylem, ovulasyon testi olarak adlandırılır. Ovulasyon testi, düzenli bir şekilde cinsel birliktelik yaşamayan kişilerin tercih etmesi tavsiye edilen bir metot olarak ön plana çıkar. Gebelik planlaması içerisinde haftada 2 veya 3 kez cinsel ilişkiye giren kişilerin, ovulasyon takibi yapmalarını gerektiren bir durum yoktur.

Ovulasyon testi, vücuttaki luteinleştirici hormonun (LH) tespitine yarar. Bu hormon, yumurtaların gelişmesini sağlar ve bu dönemlerde salgılanır. Vücutta LH salgılanmaya başlanılmasının 24-36 saat sonrasında, yumurtlama gerçekleşir. Ovulasyon döneminin bir diğer adı, yumurtlama dönemi olarak bilinir. Adet dönemi içerisindeki kadınların bu testi, uzman doktor eşliğinde yapması tavsiye edilir.

Ovulasyon Testi Ne İşe Yarar?

Kadınların yaptığı ovulasyon testinin pozitif çıkması durumunda 24-36 saat içinde yumurtlama gerçekleşir. Test pozitif çıktığı takdirde, 24 saat sonra cinsel birliktelik yaşanabilir. Böylelikle hamile kalınma isteğine yönelik somut bir hamle gerçekleştirilir. İlişki sonrasında yapılan hamilelik testi neticesinde hamile kalınıp kalınmadığı net biçimde anlaşılmış olur. Gebelik testi, böyle durumlarda oldukça yoğun bir duygusallık içinde uygulanır. 

Kadınların yumurta çatlaması olarak bilinen dönemlerinde hamile kalma ihtimalleri, bir hayli yüksektir. Fakat yumurtalıktan salınmakta olan yumurta, en fazla 1 gün dayanabilme özelliğine sahiptir. Bu sebeple, yumurta çatlaması yaşandıktan sonra kadınların en fazla bir gün içerisinde hamilelik elde etme olanağı doğar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...