29 Nisan 2022 Cuma

İndikatör Nedir?

 


İndikatör Forex piyasası genelinde teknik açıdan analiz yaparken yatırımcılara yardım eden teknik bir göstergedir. İndikatörler incelenip piyasa ile ilgili yön tahmininde bulunabilir ve çizilen grafik verileri ile desteklenebilir. İndikatör bot eğer ki tek başlarına kullanılırsa hatalı sonuç verme ihtimalleri oldukça yüksektir. Bu nedenle de destekleyici olacak şekilde kullanılmalarında fayda olur. İndikatörlerin en önemli yaptığı şey geçmişteki veri düzeyine bakıp gelecekteki trend yönle ilgili fikir sunmaktır. İndikatörlerin arkasında yer alan matematik her zaman için karışık olmaz. Basit ve hareketli ortamlar dahi bu konu için teknik analizde önemli bir yere sahiptir.

İndikatör Ne İçin Kullanılır?

İndikatör genel olarak yatırım yapmak isteyen kişilerin ya da şirketlerin oldukça yakından takip ettiği ve incelediği gösterge olarak ortaya çıkmaktadır. Teknik açıdan nasihatler ile beraber kullanılan bu indikatör piyasa genelindeki fiyat hareketlerini, hacım verisini ve piyasa yönünün gidişatına alakalı kişileri yönlendirmeye kullanılır. Teknik açıdan analizler ile beraber kullanıldığında dolayı sadece o günün piyasasını değil, yatırım yapmak isteyen kişilerin işine yarayacak olan gelecek piyasayla alakalı şirketlerin bilgi sahibi olmasına da olanak sunar.

Gelecek dönemdeki fiyat tahminlerine ilgili genel bir görüş bildirimi yapan ücretli indikatör yatırımların en olumlu bir şekilde sonuçlanmasını büyük ölçüde etkiler. Bütün bu yönler dikkate alındığı zaman indikatörlerin hem borsa hem de finansman ile ilgisi olan kişiler için oldukça vazgeçilmez bir matematik modelleme olduğunu söylemek hiç de zor olmaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...