1 Mart 2022 Salı

Nargile Kömürü Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

 


Çoğu kişi nargile içerken nargile kömürüne dikkat etmez. Ancak iyi bir nargile tütünleri keyfi için en önemli malzeme kömürdür. İyi bir nargile için öncelikle kömürün iyi hazırlanmış olması gerekir. Daha az koyduğunuz zaman kömür yeterince yanmaz ve sadece ağzınıza hava verir.

Nargileyi hazırlayacaksanız 3-4 dakika soba ateşinde bir veya iki kömürü yakınız. Tamamen yandığını görmek için ocağı kapatın ve kömürlerden çıkan dumanın durup durmadığına bakın. Duman varsa nargile kömürünün yanma işlemi henüz bitmemiş demektir. Kömürünüzü odun kömürü ile iç mekanlarda kullanmayın ve bundan yararlanmaya çalışmanızda fayda vardır.

Nargile Kömür Çeşitleri

Bir diğer konu da hangi kömürün daha iyi ve etkili olabileceğidir. Nargile kömürleri piyasada genel olarak 3 çeşit olarak bulunur. Meşe kömürü, hindistan cevizi kabuklarından ve preslenmiş kömürden yapılan kömürdür. Kömürler genel olarak 4 farklı şekilde üretilmektedir. Bu şekiller küp, üçgen, yuvarlak ve parmak şeklindedir. Evde kullanacaksanız bu kömür tam size göre. Çünkü çakmakla bile bu kömürü köz haline getirebilirsiniz. Nargile kömürü meşe ağacından elde edilmektedir. Meşe kömürün yanması diğer kömür çeşitlerine göre biraz daha zordur. Ancak köz haline getirildikten sonra dayanıklılık süresi oldukça uzundur. Hindistan cevizi kabuğundan yapılan kömür, adından da anlaşılacağı gibi hindistan cevizinin kabuğundan üretilir. Meşeden daha hızlı köze dönüşür. Bu tip nargile kömürlerinin kullanım süreleri de oldukça iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...