Çoğu kişi nargile içerken nargile
kömürüne dikkat etmez. Ancak iyi bir nargile tütünleri
keyfi için en önemli malzeme kömürdür. İyi bir nargile için öncelikle kömürün
iyi hazırlanmış olması gerekir. Daha az koyduğunuz zaman kömür yeterince yanmaz
ve sadece ağzınıza hava verir.
Nargileyi hazırlayacaksanız 3-4
dakika soba ateşinde bir veya iki kömürü yakınız. Tamamen yandığını görmek için
ocağı kapatın ve kömürlerden çıkan dumanın durup durmadığına bakın. Duman varsa
nargile kömürünün yanma işlemi henüz bitmemiş demektir. Kömürünüzü odun kömürü
ile iç mekanlarda kullanmayın ve bundan yararlanmaya çalışmanızda fayda vardır.
Nargile Kömür Çeşitleri
Bir diğer konu da hangi kömürün
daha iyi ve etkili olabileceğidir. Nargile kömürleri
piyasada genel olarak 3 çeşit olarak bulunur. Meşe kömürü, hindistan cevizi
kabuklarından ve preslenmiş kömürden yapılan kömürdür. Kömürler genel olarak 4
farklı şekilde üretilmektedir. Bu şekiller küp, üçgen, yuvarlak ve parmak şeklindedir.
Evde kullanacaksanız bu kömür tam size göre. Çünkü çakmakla bile bu kömürü köz
haline getirebilirsiniz. Nargile kömürü meşe ağacından elde edilmektedir. Meşe kömürün
yanması diğer kömür çeşitlerine göre biraz daha zordur. Ancak köz haline
getirildikten sonra dayanıklılık süresi oldukça uzundur. Hindistan cevizi kabuğundan
yapılan kömür, adından da anlaşılacağı gibi hindistan cevizinin kabuğundan
üretilir. Meşeden daha hızlı köze dönüşür. Bu tip nargile kömürlerinin kullanım
süreleri de oldukça iyidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder