19 Şubat 2022 Cumartesi

Yükleme Hız Testi Nasıl Yapılır?

 


İnternet hız testi ölçüldüğü vakit sadece indirme değil yükleme hız testi de gerçekleştirilmiş olur. Sitelerde ve değişik platformlarda indirme hız testinin hemen bitiminde yükleme hız testi de gerçekleştirilir. İndirme hız testine çok benzer bir sürecin izlenmesiyle gerçekleştirilen yükleme hız testinde, sunucudan veri indirmek yerine bilgisayardan sunucuya veri yüklenir.

Yükleme hız testi gerçekleştirilirken indirme hız testinde olduğu üzere sunucuya ekstra bağlantılar kurularak internet yüklenme hızının ne olduğu ortaya konulmuş olur. Her ne kadar internet hız testleri basit gibi gözükse de internet hızını doğru şekilde test etmek oldukça zorlu bir süreci kapsar.

İnternet Hız Testi Doğru Sonuçlar Verir mi?

İnternet hız testi esnasında, öncelikle bir sunucuya bağlanılması gerekir. Hız testi yapılırken sunucu, kullanıcıya çok yakın olabilir üstelik aynı şehirde bile konumlanıyor olabilir. Sunucu yakın olsa da aynı durum internet için söz konusu değildir. İndirilmek istenen verinin sunucusu çok daha uzakta hatta dünyanın diğer ucunda bile olabilir. Yani bu durum internet hız testinde iyi sonuç alınsa bile bunun gerçeği yansıtamayabileceğini ortaya koyar.

İnternet altyapı sorgulama konusunda son derece önemli olan işlemlerin, hız testi açısından da aynı şekilde önemli olduğu söylenebilir. Bu nedenle, altyapıya verilen önem kadar hız testine de gerekli özen gösterilmeli ve internet fiyatları doğru biçimde sorgulanmalıdır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...