29 Aralık 2021 Çarşamba

Düzenli Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

 


Hayvan sevgisi çok önemlidir. Ancak insanların evinde besledikleri hayvanlar konusunda seçici olması ve ilgi gösterebilecekleri hayvanları tercih etmesi gerekir. Evde beslenebilen hayvan denildiğinde ise ilk akla gelen kedi olmuştur. Çünkü kedi bakımı kolay olmasının yanı sıra aynı zamanda kedilerin insanın yalnızlığına ortak olabilmek gibi bir kabiliyetleri vardır.

Bu makalemizde ise evlerinde ilk kez kedi beslemek isteyenlerin kedi bakımı konusunda dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlardan bahsedelim istedik.

Kediler Temiz Hayvanlardır

Kediler dünyanın en temiz hayvanlarıdır. Her ne kadar çöpte görmeye alışmış olsak da kedilerin kendilerini temizleme özellikleri vardır. Bunun için kedinin temizliğine yardımcı olmak her kedi severin görevidir.

Kediler denildiğinde bazılarının genel kültür bilgisi zayıf olabilir. Ancak daha önce kedi beslememişseniz bu bahsettiklerimizi hemen anlayabilmeniz de zor olacaktır.

Kedilerde Tüy Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Kediler farklı özelliklere sahiptir. Bazı kediler kısa tüylere sahipken bazıları daha uzun tüylüdür. Eğer beslediğiniz kedi uzun tüylüyse o zaman her gün ya da haftada 3 kez mutlaka taramanız gerekir. Aksi halde kedinin ev içerisine dağılan tüylerinden rahatsız olabilirsiniz. Kısa tüylü kedilerin tüy bakımları ise daha kolaydır. Hatta bazı kedi cinsinin tüy dökmediği de bilinmektedir.

Kedilerde Fırçalama İşlemi

Uzun tüylü kedilerin tüyleri ister istemez karışabilir. Bu durumun fark edilmesi halinde ise mutlaka kedi fırçası kullanılarak çözülmesi gerekir. Dikkat edilmesi gereken ise kedinin tüylerinin fırça kullanıldığında 5 ile 15 dakika arasında taranmasıdır. Kediler her ne kadar fırçalanmayı seviyor olsalar da bazı zamanlarda fırçalanmak istemeyebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...