10 Temmuz 2021 Cumartesi

Chip Tuning Hesaplama

 


Araçların fabrikalarda üretilmesi esnasında kullanılan prensip ile sürücülerin istedikleri prensip aynı olmayabilmektedir. Chip tuning yani çip ayarları da bu devrede kendini göstermektedir. Zira fabrikalardan çıkan araçların ayarları ortalama olarak yapılarak sistem tam manası ile güvence altına alınmaktadır. Bu durum özellikle amacı hız yapmak olan araçların maksimum performans ile çalışmasına engel olmaktadır.

Chip tuning hesaplama sistemleri sayesinde araç sahipleri otomobillerinden maksimum performans alabilir hale gelmektedir. Bu durum ilk başta araç motorunun zorlanacağı zannının oluşmasına yol açabilmektedir. Fakat aksine araçların motorları sadece maksimum performans üzerinden çalışmış olmaktadır. Bu sayede sürücüler hayal ettikleri hıza da otomobile de kavuşmuş olmaktadır. Hesaplama ve ayarlarının değiştirilme işlemlerinde dikkat edilmesi gerekli olan belli hususlar bulunmaktadır. Bu neden yüzünden işlemlerin profesyoneller tarafından yapılması önemlidir. Diğer türlü ortaya çıkabilecek arızalardan servisler sorumlu değildir.

Araç Yazılımı Değerlendirmesi

Günümüzde hemen her araç teknolojik sistemleri içerisinde bulundurmaktadır. Özellikle son zamanlarda üretimi gerçekleştirilmiş olan araçlar için durum bu şekilde tanımlanmaktadır. Bundan ötürü araçların tamirleri, bakımları ya da kontrolleri esnasında ilk olarak değerlendirilen konu başlıklarından biri olarak araç yazılımı verilmektedir. Yazılımı yetersiz ya da güncel olmayan araçlarda performans başta olmak üzere çeşitli sorunlar kendini gösterebilmektedir. Yakıt tüketiminin birden artması da yazılım kaynaklı problemlerden ileri gelebilmektedir. Bu yüzden yazılım değerlendirmelerin profesyonellerce takip edilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...