27 Haziran 2021 Pazar

Topraksız Tarım Nasıl Yapılır?


Zamanın ilerlemesi ile birlikte hemen her alanda gelişim kaydedilmektedir. Tarımda modernleşme de bu durumun ana göstergelerinden biridir. Fakat bahsedilen modernleşme sadece ekim ya da hasat araçlarının değişim göstermesi ile sınırlandırılmamalıdır. Tarımın ana yapım şekillerinde de modernleşme söz konusudur. Son yıllarda ülkemizde de yapılma oranı yükselen topraksız tarıma dayalı sistemler bunu göstermektedir. Peki, topraksız tarım nedir ve nasıl yapılır?

Tarımda normal şartlar altında ekim işlemleri toprağa yapılmaktadır. Topraksız tarıma dayalı sistemlerde isminde de belli olduğu üzere ekim işleminde toprağa yer verilmemektedir. Bunun yerine ithal olarak temin edilen özel kaplar kullanılmaktadır. Bu kaplarda topraksız tarıma olanak sağlayabilecek materyaller bulunmaktadır. Böylece bitkiler topraktan temin edebilecekleri minerallerden gerekli diğer materyallere kadar hemen her şeyi topraksız olarak da alabilmektedir. Bu da gelişimlerin zaman kaybı yaşanmadan gerçekleşmesi ile kanıtlanmaktadır.

Topraksız Tarım Avantajları

Topraksız tarım yapanların elde edecekleri avantajlar oldukça çeşitlidir. Öncelikle bu tarım metodu ile hasat ortalama olarak iki ay gibi bir süre içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. Tabi hasadın kesin zamanının bilinebilmesi için ilk olarak hangi tür ürünlerin ekildiğinin bilinmesi gerekmektedir. Toprağa dayalı olmayan sistemlerle elde edilen meyve ve sebzeler laboratuvar ortamlarında inceleme altına alınmaktadır. Gerçekleştirilen incelemeler bu tür ürünlerde herhangi bir vitamin kaybı olmadığını göstermektedir. Üstelik topraksız tarım yapanlar ürünlerini ihraç ederek daha çok kazanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...