22 Haziran 2021 Salı

EGR Nedir?

 


Otomobillerin efektif olarak çalışabilmesi için pek çok parçanın eşzamanlı olarak hizmet vermesi gerekmektedir. Parçaların bakımlarının zamanda yapılmaması, hor kullanılmaları ya da zamanla birlikte eskimeleri yüzünden ilk zamanki performanslarını göstermemeleri de muhtemeldir. Egr bu minvalde motor bazlı parçalardan biri olarak tanımlanmaktadır. Çalışmaması veyahut performansının düşmesi neticesinde genellikle motorla alakalı olan araç arıza lambası yanmaktadır.

EGR Arızası

Egr arızası farklı şekillerde de kendini gösterebilmektedir. Kimi araç sahipleri arızayı motordan gelen seslerden anlamaktadır. Motorun zorlanması, emisyon değerlerinde aniden meydana gelen bir yükselme ya da motor sıcaklığının aniden artması da aynı arızanın belirtileri arasında sayılmaktadır. Arızanın tamiri aşamasına geçilmeden önce kesin olarak saptanması derecesinin belirlenmesi ve ona göre tamir önerilerinin sunulması gerekmektedir.

Araçların değerlendirilmesinde sorun aynı olmasına karşın tamirlerde farklı yöntemler değerlendirilebilmektedir. Bu durumda ilk olarak sorunun merkezi ve ilerleme durumu kontrol edilmektedir. Erken zamanda servis kontrolüne gelen araçlarda genellikle Egr temizleme işlemi gerçekleştirilerek arızanın giderilmesi mümkün olmaktadır. Fakat servise gitmenin ertelendiği durumlarda otomatik olarak arızanın derecesi de büyümektedir. Bu neden çerçevesinde parçanın temizlenmesi işe yaramamaktadır. Böyle durumlarda parçanın komple değişmesi gerekmektedir. Parça değişimlerinde fiyatlar temizlemeye göre daha yüksektir. Üstelik marka ve modele göre alternatif rakamların öne sürüldüğü de bir gerçektir. Bahsedilen sorunların yaşanmaması adına servis kontrollerinin aksatılmadan önerilen aralıklarda yaptırılması tavsiye edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...