25 Mart 2021 Perşembe

Yelkenli ve Römorklu Tekne Taşıma

 


Tekne taşıma işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için belli adımların öncesinden atılması gerekmektedir. Kaliteli bir firma ile anlaşma sağlamak da bunlardan biridir. Öncelikle her tekne gerek boyut gerekse ağırlık bakımından birbirinden farklıdır. Bu neden yüzünden tercih edilecek olan firmanın hemen her tekne türüne uygun bir taşıma alternatifi getirebilmesi gerekmektedir.

Taşımacılık konusunda ün yapmış olan firmalar genellikle hem yurtiçinde hem de yurtdışında faaliyet göstermektedir. Bundan ötürü rota konusunun sorun oluşturma durumuna pek rastlanmamaktadır. Yine de firmalar olası rotaları öncesinden müşterileri ile paylaşmaktadır. Burada yelkenli tekne taşıma işlemleri ile diğer teknelerin taşıma işlemleri arasında bir fark olmadığının altı çizilmektedir. Firmalar teknelerin boyutları olası ek özellikleri ve nereye götürülecekleri ile daha çok alakadar olmaktadır. 

Yurtiçi Tekne Taşımacılık İşlemleri

Tekne sahipleri için taşımacılık işlemlerinde bir profesyonelle anlaşma sağlanması önerilmektedir. Ancak her tekne ya da bot için bir firma bulunması yersiz olabilmektedir. Böyle durumlarda tekne sahipleri için römorklu tekne taşıma alternatifleri önerilmektedir. Açıklanacak olan sistem doğrudan yine bir firma üzerinden de değerlendirilebilmektedir.

Tekne sahiplerinin römork temin etmeleri halinde teknelerini bireysel olarak bir yerden bir yere götürmeleri de mümkündür. Ancak bu tür yöntemlerde araç kullanımı konusunda bir tecrübe olup olmadığına bakılmalıdır. Zira özellikle ani frenler ya da virajların istenen şekillerde alınamaması ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...