18 Mart 2021 Perşembe

Merkezi Isıtma Sistemleri Nedir?


Merkezi ısıtma sistemleri, alınan ısının enerjisinin eşit bir şekilde farklı yerlere tamamen eşit bir şekilde aktarımını sağlayan bir sistemdir. Genellikle binalarda kullanılan bu sistemin en güzel yönü, binanın her dairesine eşit olarak ısı paylaşımını yapabiliyor olmasıdır. Borular aracılığı ile birlikte buhar ve sıcak su belirlenen yerlere aktarılır ve bu sistem şehirlerde sıkça tercih edilen bir sistemdir. Enerjinin verimli bir şekilde kullanılmasında önemli bir rol oynayan bu sistem günümüzde yerden ısıtma sistemleri ile birlikte en popüler sistemlerdir. Bu sistemde iki ayrı oluşum vardır ve bu oluşum bu sistem için oldukça önemlidir. Bunların ilki, termostatik vana, diğeri ise pay ölçerdir. Termostatik vana, ısının dengesini sağlayan bir oluşumdur. Isıtma sistemlerinde oluşan sıcaklığın artması halinde bu sistem devreye girer ve ısıyı o an kesme özelliğine sahiptir. Pay ölçer ise, ısının eşit şekilde dağıtılmasını sağlayan bir etmendir ve aynı zamanda dairelerin ısı harcama miktarlarını da tespit etme özelliği bulunur.

Merkezi Isıtma Sistemi Avantajları

Yukarıda da belirttiğimiz üzere dairelerin ısı miktarının belirlenmesini ve eşit şekilde ısı dağıtımını sağlayan bu sistemin avantajları bununla sınırlı değildir. Kurulum maliyeti olarak değerlendirildiğinde bireysel ısıtma sistemlerinden daha düşük maliyetlidir. Ayrıca kullanım ömrü de diğer sistemlere kıyasla fazladır. Sınırsız sıcak buhar ve sıcak su temini sağlayan bu sistemde, ihtiyaç duyulduğunda kullanımı mümkündür. Isı pompası gibi günümüzün en avantajlı sistemlerinden olduğunu avantajlarına bakarak söylemek mümkündür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...