9 Mart 2021 Salı

Kdz Ereğli Haber


Kdz Ereğli denilince haber akla gelmektedir. Haber ilginç bir olayı sunmaktır. Objektif ve gerçeklerle tamamen uyumludur, hem güncel bir olay hem de insanları ilgilendiren bir olaydır. İnsanlığın en erken döneminin geçtiğinden beri haberler hepimiz için her zaman önemli bir konu olmuştur ve değerini her zaman korumuştur. İnsanlar hassas yaratıklar olduklarından, sadece yaşamlarında neler olup bittiğini değil, aynı zamanda çevrelerinde olup bitenleri de bilmek isterler. Bu, haberlerin bugün ve hatta yüzyıllar sonra insanlar için büyük önem taşıdığını kanıtlıyor. Ereğli haberleri için ise haber, iletildiği kanala göre sözlü, görsel, yazılı veya entegre akış şeklinde olabilir. Örnek olarak bir gazeteyi elimize aldığımızda, haber alıcısı onu bize sadece yazılı ve video şeklinde gönderecektir  fakat TV'den aldığımız haberler üç unsuru da içerebilir. Haberlerde hangi unsurlar kullanılırsa kullanılsın, haberler kamuoyuna yönelik olmalı ve haberler sözlü sanatla değil, yalın ve anlaşılması kolay bir dille anlatılmalıdır. Kdz Ereğli için de her gün, her hafta, her ay yeni bir haber başlığı nitelendirilmektedir.

Haber Toplama Temeli Nelerdir

Haber toplama ve yazma süresi 4 aşamalıdır. Bu aşamalar düşünme veya odak noktası bulmadır. Bunun haricinde bilgi toplama, haberi yazma ve denetim doğrulama olarak sıralanmaktadır. Düşünme veya odak noktası arama da yaşanan sıkıntılı her olay değerinin, haber değeri taşımadığı için bu haberlerinde yayınlanması söz konusu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...