3 Mart 2021 Çarşamba

İmplant Tedavisi Aşamaları

 


İmplant tedavisi iki aşamadan oluşmaktadır. Cerrahi aşama ve üst yapı aşamasıdır. Cerrahi prosedür, implantı kemiğe yerleştirme süresidir, genellikle yaklaşık 15 dakika. Toplam çalışma süresi; bu, kemik durumunuz ve yerleştirilecek implantların sayısı veya hasta uyumu gibi belirli kriterlere bağlıdır. Kocaeli diş sağlığı merkezlerinde bunu yaptırabilirsiniz. Dental implant, lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirilir. Bu nedenle operasyon sırasında ağrı hissetmezsiniz. Ameliyattan 3-4 saat sonra anestezinin kaybolmasından sonra ağrı hissedebilirsiniz. Bu ağrının derecesi kişiden kişiye değişir ve dayanılmaz bir biçimde ortaya çıkmaz. Gülüş tasarımı ile elbette doktorunuz bu ağrıları gidermek için ağrı kesiciler yazacaktır. İmplant yerleştirildikten sonra beklemek ortalama 2 ila 4 ay sürer. Bu bekleme süresi, osseointegrasyon  adı verilen implantın çene kemiği ile biyo-füzyona girmesi için gereken süredir. İmplantasyon, dişin kökünü ifade eder.

İmplant Bakımı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle ağız hijyeniniz çok önemlidir. Nasıl doğal dişleriniz için önemli olduğu gibi. Aksi halde doğal dişlerinizi kaybettiğiniz zaman implantı da kaybedersiniz. Kocaeli implant tedavisi kendi dişlerinize ve dişetlerinizden titiz bir fırçalama yapmaz iseniz bakteriyel atak sonucu dişetlerinizde şişlik, kızarıklık ve kanamalar başlamaktadır. Zaten siz implant yaptırmaya karar vermişseniz bir kişi olarak, kendinize verdiğiniz önem ve bilinç düzeyinizde hijyen konusunu rahatlıkla başarabilmektesiniz demektir. Doktorunuz tarafından verilecek olan ufak bir eğitimle ve rutin kontrollerle sorunsuz bir implant hastası olacağını da tahmin etmekteyizdir. Bir diğer önemli konu da ise sigaradır. Özellikle operasyondan sonra iyileşmeyi olumsuz yönde etkileyeceğinden sigara içmemeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PUBG: Rekabet Dünyasına Dalın

  PUBG ve PUBG Mobile gibi popüler oyunlar oyun dünyasının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Bu oyunlar heyecan verici savaş deneyimi, det...